Om oss

Inredning, mode och delikatesser. Webbshop med kläder, inredning och annat gott.

Vi som idag driver Butik Flava, en del av Storhagen Ljusnedal AB, heter Ellika & Stefan. Vi har butiken samt ett jordbruk i Ljusnedal med ekologisk drift av köttdjur sedan 2015. Ellika har tidigare jobbat med marknadsföring, produktutveckling, logistik och företagsledning i 20 år. Stefan har varit längdåkare på elitnivå och sedan jobbat många år med maskiner och inom entreprenad. Allt detta kommer väl till pass när vi nu ska driva vårt eget företag.

I butiken försöker vi välja leverantörer som värnar om miljön, som väljer naturmaterial och så långt det går har ett hållbarhetstänk. Vi vill att det ska vara en upplevelse att besöka vår butik, en oas man gärna vill komma tillbaka till.

På gården finns Black Angus- & Belted Gallowaykor. Under sommaren betar djuren fritt längs vägen mot Flatruet, på Hamrafjället, Walles, Tänndalen, Vivallen och runt Tevsjön. På vintern går de i lösdrift hemma på gården. Vi odlar allt vårt foder själva, allt helt ekologiskt. För att läsa mer om gården kan ni besöka oss på www.storhagen.mu

Historien om Butik Flava börjar redan på 30-talet, då farmaceut Hedvig Sjöstedt skapade hudvårdsserien Flava. Hon blandade örter från Indien med rena naturprodukter till välgörande krämer och oljor. Den latinska benämninen på gult bivax är Cera Flava. Hedvig använde bivax i nästan alla sina produkter. Så småningom startades Institut Flava som utbildade kosmetologer i hela Norden. Flavas produkter rekommenderades av storheter som Coco Chanel, Josephine Baker och Hertiginnan av Windsor och såldes på skönhetssalonger och välsorterade varuhus som NK.

1993 tog Marie Hammarberg över märket Flava och 1996 öppnades Butik Flava i Funäsdalen. Sortimentet utökades med andra märken och i dag är Butik Flava en livsstilsbutik som också har bl a inredning, smycken och kläder. Tyvärr finns inte Flavas egna hudvårdsserie kvar i produktion, men du hittar fortfarande många välgörande hudvårdsprodukter i butiken.

Hösten 2018 tillfrågades Marie av oss om hon ville sälja butiken. Det ville hon, så under våren 2020 tog vi över butiken. Vi renoverade lokalen och öppnade upp veckan efter midsommar. Det var ett speciellt år att starta verksamheten med tanke på pandemin Covid -19 som sprids i världen. Men ur tråkiga saker kommer alltid bra saker.

Vi hoppas ni ska tycka om det vi gör och fortsätta att handla av oss.

Tack som läser om oss!